TROŠKA MORSKÉHO POBREŽIA V TVOJOM POHÁRI S
KOKTAILOM...
Správnym názvom kokosu je kokosový orech, a za svoju zvláštnosť môže
vďačiť niekoľkým faktorom. Jedným, ktorý môže uviesť hneď na úvod je hnedý
zovňajšok. Zdá sa to byť takmer neuveriteľné, že pod tvrdou kôrou môžeme
objaviť tak lahodné chute. Samozrejme len vtedy, ak dokážeme orechy vhodnou
technikou rozbiť. Ale potom, keď sa už dostaneme k bielej dužine kokosového
orecha, môžeme si dopriať skutočne exotický chuťový zážitok. Kokosový
sirup je jedným z najviac používaných koktailových sirupov, pretože je
základnou surovinou napríklad na výrobu Pina Colady. Okrem toho odporúčame
ku kokosovému latte, alebo k horúcemu kokosovému nápoju, prípadne k letnému
osviežujúcemu nápoju s ľadovým kokosovým mliekom.