TROŠKA MORSKÉHO POBREŽIA V TVOJOM POHÁRI S
KOKTAILOM...
Správnym názvom kokosu je kokosový orech, a za
svoju zvláštnosť môže vďačiť niekoľkým faktorom. Jedným, ktorý môže uviesť hneď
na úvod je hnedý zovňajšok. Zdá sa to byť takmer neuveriteľné, že pod tvrdou
kôrou môžeme objaviť tak lahodné chute. Samozrejme len vtedy, ak dokážeme
orechy vhodnou technikou rozbiť. Ale potom, keď sa už dostaneme k bielej dužine
kokosového orecha, môžeme si dopriať skutočne exotický
chuťový zážitok. Kokosový sirup je jedným z najviac
používaných koktailových sirupov, pretože je základnou surovinou napríklad na
výrobu Pina Colady. Okrem toho odporúčame ku kokosovému latte, alebo k
horúcemu kokosovému nápoju, prípadne k letnému osviežujúcemu nápoju s ľadovým
kokosovým mliekom.